De SED organisatie heeft een nieuwe collega!

Onze Roos heeft een heel belangrijke taak, zij verwerkt namelijk bij team Belastingen de aanvragen, wijzigingen en stopzettingen van de automatische incasso’s voor de gemeentelijke heffingen.

Roos is geen collega waar je even een kop koffie mee gaat drinken. Ze is een digitale assistent. Samen met MvR Digital Workforce hebben collega’s van Belastingen en Zaakbeheer een robot ontwikkeld die deze processen volautomatisch voor ons afhandelt. We zijn heel trots op dit resultaat.

Roos checkt of er nieuwe aanvragen zijn, controleert deze, zet bijvoorbeeld automatische incasso aan of uit of wijzigt een rekeningnummer en handelt vervolgens alles netjes af. En staat iets niet helemaal goed in de aanvraag dan komt dat keurig op een lijst, zodat een van de collega’s van vlees en bloed dit na kan lopen.

Wat nog leuker is: Roos kan dit soort zaken ook prima voor andere afdelingen afhandelen. Zo zijn we nu gestart met een proces bij de afdeling Samenleving waar Roos ook daar repeterend werk kan overnemen.

Je kunt in dit filmpje bekijken hoe Roos haar werk doet.

#robotisering #rpa #innovatie #digitaal #teamwork

OVERZICHT NIEUWS

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres Robotisering in de Overheid en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN