De volgende stappen van de Rotterdamse Virtuele Assistent

“We hebben het niet over robots, maar virtuele assistenten”, zegt Martijn Groenewegen van de Gemeente Rotterdam in deze reportage op Rocking Robots over de inzet van RPA in de Maasstad. Rotterdam is een van de voorlopers in het gebruik van RPA bij de overheid. De virtuele assistenten bij de afdeling Werk & Inkomen nemen medewerkers saaie, repeterende en foutgevoelige werkzaamheden uit handen, in een project met RPA van UiPath. Martijn zal zijn ervaringen bij de Gemeente Rotterdam delen tijdens sessie B1 om 12.05 uur.

“Het oorspronkelijke proces duurde ontzettend lang omdat er veel handwerk in zat, met name op het gebied van data entry. Dat heeft RPA overgenomen, met een veel kortere doorlooptijd, zodat de medewerkers inhoudelijke zaken kunnen doen als bezwaren beoordelen.” De voordelen waren direct duidelijk: “We zagen snel verbetering van het proces. Daar waren de medewerkers positief over verrast. De virtuele assistent heeft de doorlooptijd verkort van drie kwartier naar tien minuten. De productiviteit neemt toe, en het haalt saai werk weg. Dit verlaagt de werkdruk en vermindert fouten.”

Wilt u meer weten over de ervaringen van Martijn Groenewegen bij de Gemeente Rotterdam? Bezoek dan sessie B1 om 12.05 uur!

Over Robotisering in de Overheid
Tijdens de 2e editie van gaan we in op de volgende vraagstukken rondom de inzet van robotisering en AI: Hoe bereid je je voor op deze ontwikkelingen, waarvan nog niet bekend is waar ze exact toe leiden? Hoe realiseer je een betere dienstverlening en datakwaliteit, maar lagere administratieve lasten? Hoe kun je maximaal waarde toevoegen maar blijf je in control? Hoe wegen we de voor- en nadelen ten opzichte van elkaar? Welke invloed heeft het op de inrichting van je organisatie en de ambtenaren zelf?

Meld u aan met 3 personen voor slechts €345,-
De deelnameprijs bedraagt € 345,- (non-profit) excl. BTW per persoon. De tweede en derde persoon van dezelfde (non-profit) organisatie mogen gratis deelnemen.

 

OVERZICHT NIEUWS

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres Robotisering in de Overheid en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN