Digitale transformatie #halsoverkop

De dominantie van data en technologie transformeert elke maatschappelijke sector, ook de overheid. AI en robotisering bonzen op de deur. De tijd van afwachten en nadenken is op, versnelde digitale transformatie van de publieke sector is nodig. De overheid wordt een ‘IT-platform met een democratische licentie’. Maar wat is dat dan precies en hoe organiseer je zo’n transformatie? In zijn keynote bijdrage tijdens het congres Robotisering in de Overheid gaat Jan van Ginkel (Concerndirecteur en Loco-Provinciesecretaris bij de Provincie Zuid-Holland) in op het creëren van publieke waarden, op morele aspecten en op de betekenis van ecosystemen. Hij schetst de route die de overheid hals over kop zal moeten aflopen wil ze een legitieme speler blijven in een disruptieve wereld.

Jan van Ginkel is concerndirecteur en loco-provinciesecretaris bij de Provincie Zuid-Holland.
Daar is hij ambtelijk verantwoordelijk voor onder meer digitale transformatie. Interprovinciaal trekt hij aan de implementatie van technologische innovaties. Jan heeft een jarenlange ervaring als gemeentesecretaris/algemeen directeur in kleinere en grote gemeenten. Ook was hij actief als lid van de VNG-bestuurscommissie Dienstverlening & Informatiebeleid. Sociale innovatie, strategie en de ethische aspecten van technologische vernieuwing staan hoog op zijn persoonlijke en professionele agenda. Jan houdt van disruptie en exponenten, het is zijn overtuiging dat data en techniek ook voor de overheid de echte game changers zijn. Hij is een veelgevraagd spreker en dagvoorzitter.

Naast Jan van Ginkel zullen ook Dick Dijkstra (Technology Partner Growth Lead for Northern Europe, Google), Laura Koetzle (Vice President and Group Director, Forrester Research) en Tony Bosma (Trendwatcher, Futurist, Publicist en veelgevraagd spreker over toekomst en trends) een plenaire bijdrage verzorgen. Verder zijn er praktijkcases van Gemeente Rotterdam (Martijn Groenewegen, Hoofd Digitale Strategie), Dienst Justitiële Inrichtingen (Frank de Jonge, waarnemend Algemeen Directeur SSC en Johan de Bruijn,  Projectleider RPA) en Nationale Politie.
Bekijk het volledige programma op www.robotiseringindeoverheid.nl

Het congres Robotisering in de Overheid is een uniek congres voor en door iedereen die zich bezig houdt met vraagstukken rondom robotisering, RPA en AI in de overheid. Gericht op Gemeentesecretarissen, Directeuren (Sociale Zaken, Bedrijfsvoering, Belastingen, Financiën), CIO’s, Informatie- en Innovatiemanagers en Bestuurders. Het congres vindt plaats op 23 mei bij congrescentrum 1931 te ’s Hertogenbosch. Voor meer informatie: www.robotiseringindeoverheid.nl

OVERZICHT NIEUWS

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres Robotisering in de Overheid en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN