Meer kwaliteit dankzij RPA bij DJI

Het is de taak van het Shared Service Center (SSC) van de Dienst Justitiële inrichtingen (DJI) om de dienstverlening te verbeteren. Onderdeel van die missie is de invoering van RPA bij DJI. Daar is de organisatie nu twee jaar mee bezig, en met de RPA van UiPath zijn ondertussen enkele tientallen processen geoptimaliseerd. “Wij gebruiken het als één van de beschikbare tools. RPA is geen doel op zich, maar een middel om te komen tot procesoptimalisatie en verbetering van de kwaliteit voor onze klanten.” geeft Johan de Bruijn (projectleider RPA bij DJI) aan tijdens deze rapportage op Rocking Robots.
Frank de Jonge (directeur SSC bij DJI) vult aan: “Wat wij belangrijk vinden is dat we het niet vanuit efficiency hebben benaderd, maar echt vanuit kwaliteit. De efficiency komt vanzelf wel.”

“De voordelen zitten vooral bij de klant, want wat we doen met RPA is het verbeteren van de doorlooptijden in de dienstverlening. dat is echt een belangrijk voordeel. Daarnaast repeterende werkzaamheden die door medewerkers uitgevoerd moesten worden – die soms niet altijd even uitdagend waren – dat die nu met RPA uitgevoerd worden. Waardoor de medewerkers in staat zijn de waarde toevoegende activiteiten uit te voeren. Dus de medewerkers worden daar ook erg enthousiast van.” aldus Johan.

Wil je meer weten over de inzet van RPA bij het Shared Service Center van de Dienst Justitiële inrichtingen? Bezoek dan sessie A2 om 11.20 uur!

Over Robotisering in de Overheid
Tijdens de 2e editie van gaan we in op de volgende vraagstukken rondom de inzet van robotisering en AI: Hoe bereid je je voor op deze ontwikkelingen, waarvan nog niet bekend is waar ze exact toe leiden? Hoe realiseer je een betere dienstverlening en datakwaliteit, maar lagere administratieve lasten? Hoe kun je maximaal waarde toevoegen maar blijf je in control? Hoe wegen we de voor- en nadelen ten opzichte van elkaar? Welke invloed heeft het op de inrichting van je organisatie en de ambtenaren zelf?

Meld u aan met 3 personen voor slechts €345,-
De deelnameprijs bedraagt € 345,- (non-profit) excl. BTW per persoon. De tweede en derde persoon van dezelfde (non-profit) organisatie mogen gratis deelnemen.

OVERZICHT NIEUWS

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres Robotisering in de Overheid en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN