Omgevingsdienst Noordzeekanaal gebied (OD NZKG) uitgeroepen tot winnaar van de Softbot Award 2020!

Op 20 april jl. is tijdens het jaarlijks congres Robotisering in de Overheid de Omgevingsdienst Noordzeekanaal gebied (OD NZKG) uitgeroepen tot winnaar van de Softbot Award 2020! Coördinator P&I Danny van Zoen en Product Owner Hakan Eker namen met gepaste trots de award in ontvangst.

Het kennisplatform Robotisering in de overheid, loofde voor het eerst in 2021 de softbot award uit voor de beste implementatie van een software robot binnen een overheidsorganisatie. De OD NZKG heeft de prijs gewonnen voor de softbot binnen het proces van het geautomatiseerd anonimiseren en metadateren. De dienst maakt handig gebruik van taalsoftware in combinatie met procesautomatisering. De taalsoftware maakt het mogelijk om documenten net als mensen te interpreteren. Hierdoor wordt het mogelijk om in documenten persoonsgegevens te herkennen en deze weg te lakken. En een tweede toepassing is het herkennen van belangrijke metadata in documenten zoals de documentnaam en de auteur. De combinatie met procesautomatisering zorgt er ten slotte voor dat de toepassing feilloos aansluit bij de bestaande werkprocessen zoals publiceren, Wob verzoeken en het registreren van documenten. Dit scheelt enorm veel tijdrovend en repeterend werk voor de medewerkers zelf,  die zich vervolgens kunnen richten op werkzaamheden die echt waarde toevoegend zijn. Met deze toepassing bespaart de dienst in de praktijk zo’n 10 fte.

Lef

De inzendingen voor de prijs zijn beoordeeld op efficiëntie, complexiteit, originaliteit, kwaliteit en de WAUW-factor. De vakjury sprak lovende woorden over onze toepassing. Met name het lef van de organisatie om een stuk van een van haar meest gevoelige en complexe processen op deze wijze te automatiseren kon rekenen op lof. Maar ook de maatschappelijke relevantie en efficiencywinst zijn hoog gewaardeerd. Een hele mooie waardering en erkenning voor ons werk.

Wat betekent de prijs voor Danny en Hakan?

De OD NZKG is uiteraard erg gelukkig met de prijs. Het is een erkenning voor 2 jaar hard werken en een bevestiging van de ingeslagen weg. Bij de dienst geloven we erg in innovaties. Het is mooi dat dit gezien wordt. Persoonlijk hopen Hakan en Danny dat deze prijs een positieve bijdrage levert aan het laatste stukje scepsis wat ook nog binnen de organisatie leeft op het gebied van robotisering. De beide heren zitten overigens bomvol goeie nieuwe ideeën. En azen al op prolongatie van de Softbot Award.

Wil jij een organisatie nomineren voor deze award? Meld je Softbot dan aan op www.robotiseringindeoverheid.nl

Het congres wordt mede mogelijk gemaakt door CKC Seminars – Kennis met Beleving, MvR Digital Workforce en UiPath

Over het congres Robotisering in de Overheid
Het congres Robotisering in de Overheid wordt op dinsdag 5 april georganiseerd. Het is een uniek congres voor en door iedereen die zich bezig houdt met vraagstukken rondom robotisering, RPA en AI in de overheid. Gericht op Gemeentesecretarissen, Directeuren, CIO’s, informatie- en Innovatiemanagers en Bestuurders. Werkzaam in de centrale overheid, decentrale overheid, landelijke overheden en woningcorporaties. Het congres zit boordevol met kennis, inspiratie en contacten en vindt plaats in de Jaarbeurs Utrecht.
Voor meer informatie kijk op: www.robotiseringindeoverheid.nl

OVERZICHT NIEUWS

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres Robotisering in de Overheid en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN